EVEN VOORSTELLEN

 

STUDIO 11 is een éénmanszaak, de 11 staat voor Eddy Lepez Films.

 

Reeds een tiental jaren oefen ik m’n hobby uit in de fotografie en film.

Filmen is voor mij een tweede natuur geworden, ik ben er erin opgegroeid van kleins af,

zeg maar met de paplepel naar binnen gebracht.

 

In de sporen van m’n vader wijlen Geert Lepez, oefen ik nu verder z’n filmkunsten uit.

Zeg maar, ik ben iemand van tweede generatie in de filmwereld. Ik heb nog de laatste jaren van de super 8mm. camera meegemaakt, maar kocht toen snel een video camera. Het VHS tijdperk was net begonnen. Nadeel, men kon moeilijk achteraf de opnames monteren, zeg maar, de film mooi afwerken. Men moest dan ‘gemonteerd’ filmen. Dit was een goede leerschool voor mij. Maar het eindresultaat was maar half en half, en dan spreek ik nog niet over de beeldkwaliteit.

 

Ik legde m’n videocamera opzij, en schafte een Nikon fototoestel aan. De jaren 90 oefende ik mij meer in de wereld van dia en fotografie. Ik maakte dia reisreportages tijdens mijn verre reizen, trouw-, familie- en andere fotoreportages, maar filmen stond toen nog op een heel laag pitje door gebrek aan een betaalbaar montagesysteem. Ondertussen kweekte ik met m’n analoge Nikon camera een technisch en fotografisch oog.

 

Een vijftal jaar terug kocht ik dan m’n tweede videocamera, een digitale. Ondertussen waren we al in het computertijdperk beland, en kwamen de eerste montageprogramma’s uit voor de video. Ik herbegon terug m’n eerste hobby uit te oefenen, filmen. Maar nu kon ik de film volledig afwerken. Wat mijn vader vroeger deed met z’n 8 en 16mm. films, plakken en monteren, doe ik nu met de PC.

 

Ondertussen heb ik van mijn hobby een beroep gemaakt. Ik kocht onlangs mijn  (derde) video-camera, uitgerust met 3CMOS in FULL HD of DVCam aan.

En met de naam STUDIO 11 stapte ik de professionele wereld binnen.